Jelmagyarázat

db

Készletben lévő építőkockák száma
doboz
Tárolódobozzal szállítjuk
lapok
Inspirációs kártyával szállítjuk
cd
CD melléklettel szállítjuk

 

LEGO® MINDSTORMS® NXT
a robotika oktatásában

A LEGO® MINDSTORMS® Education NXT a LEGO® cég most elérhető legújabb fejlesztés a robottechnikát oktató csomagok között. Az NXT-t kifejezetten olyan tanárok, oktatók részére alakították ki, akik csoportos foglalkozásokon, laboratóriumi órákon oktatják a robottechnikát.

Építő szettek
Két építő szett tartozik ehhez a robottechnológiát bemutató csomaghoz:

  • NXT Bázis szett (9797)
  • NXT Erőforrás szett (9648)

Az Bázis szett segítségével a diákok a valós világból vett példák alapján építhetik fel robotmodelljeiket és a számítógépen keresztül programozhatják azt. A csomag tartalmaz egy intelligens NXT téglát, érzékelőket, interaktív szervo motorokat, egy újratölthető akkumulátort, szerelési útmutatókat stb.


Az Erőforrás szett ideális kiegészítője lehet a Bázis szettnek. Számos fontos építőelemet tartalmaz pl. gerendaszerű elemek, tengelyek, konnektorok, daruhorog stb., amelyekkel modellek még szélesebb skálája építhető.

softwareEasy to Use Software
Könnyen használható szoftver
A vezető ipari LabView™ szoftver alapján kifejlesztett  MINDSTORMS® Education szoftver egy felhasználóbarát, ikon alapú program, amely könnyed és jól érthető programozási lehetőséget nyújt a felhasználónak. Az egyszerű használat, ugyanakkor a szoftverben rejlő lehetőségek alkalmassá teszik ezt a programot arra, hogy a kisiskolásoktól egészen az egyetemi szinten tanuló diákokig bármely korosztály használhassa ezt a szoftvert.

A program fejlesztője a Carnegie Mellon University's Robotics Academy fejlesztői oly módon alakították ki ezt a szoftvert, hogy az a diákokat lépésről lépésre vezesse be a robottechnológia és a mérnöki munka világába a LEGO MINDSTORMS® elemek és szoftverek segítségével.

A korábbi MINDSTORMS® ROBOTC (2000081) szoftverhez képest ez az új fejlesztése egy alternatív szöveg alapú programnyelvvel dolgozik. Fejlesztője a Carnegie Mellon Robotics Academy. A ROBOTC oly módon lett kialakítva, hogy mind az NXT, mind pedig az RCX  rendszerek programozására alkalmas legyen.

Tananyag szettek
E szettekkel és szoftverrel a következő segédeszközöket bocsátjuk az oktatók és a diákok rendelkezésére: 2 db CD ROM, melyen egy átfogó tantervi anyag található, a tanárok számára írt különféle segédanyagokkal, megjegyzésekkel, az anyagrészek bemutatásához szükséges különféle kiegészítőkkel, videóklipekkel és a diákok számátra előre elkészített munkalapokkal.

3

2

1

 

The Most Downloaded Labs of 2012

Thanks for downloading over 8,800 labs this year. Here are the top 5.

December 2012

#1. Building Your Own Segway

Out top lab of 2012 teaches the principle of an inverted pendulum, the concept that makes a Segway seem to stand on it's own.

#2. A Car That Uses a Feedback Control System

 

#3. The Solar Powered LEGO Car

#4. The Robot That Can Follow a Line

#5. Programing a Machine to Solve a Maze

 

 

 

LEGO® MINDSTORMS®
Oktatói prospektus (angol)


prospektus

 


Hivatalos LEGO® education partner.
A LEGO, a LEGO logó, a LEGO minifigura, a LEGO kocka, a DUPLO és a MINDSTORMS a LEGO Group védjegyei.
Használatuk hoz külön engedély szükséges. © 2008 The LEGO Group.
 

Warning: Unknown: open(/var/www/labelle/data/bin-tmp/sess_b9d9f50f7b2c1c2eb26d081f25590aeb, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/labelle/data/bin-tmp) in Unknown on line 0