Arduino CTC 101

Arduino CTC 101

Áttekintés

A Kreatív Technológiák a Tanteremben (CTC) 101 az Arduino oktatói programok zászlóshajója. Az Arduino CTC 101 egy moduláris STEAM program, mely 26 projekt elkészítéséhez szükséges eszköztárat, egyszerűen összeállítható kísérleteket, online felületet és tanári felkészítést, valamint további támogatást biztosít. A program 13-17 évesek számára ajánlott és 5 tematikus modul segítségével tanítja meg a programozás alapjait a diákok számára.

Creative Technologies in the Classroom 101, másnéven CTC 101 az Arduino egyfajta STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) programja.

A CTC 101 a 13-17 éves korosztályok számára készült, ideális képzési program a pedagógusok számára.

A CTC 101 kiérdemelte a finn Kokoa Education Standard ™ tanúsítványt, amely garantálja a magas oktatási értéket.

Mit tartalmaz a csomag?

 • ONLINE PLATFORM: Hozzáférés az Arduino Education Tanulási Menedzsment Rendszeréhez lépésenkénti utasításokkal és órákkal, több mint 25 gyakorlati kísérletre, tematikus modulokon alapulva.
 • SUPPORT: Irányított oktatói képzés, élő webináriumok és az Arduino Education szakértői által felügyelt fórum.
 • TOOLBOX: Több mint 700 alkatrészt maximum 30 fős osztályok számára.
 • Több mint 700 alkatrész:
 • 6 Arduino 101 csomag: Az egyik legerőteljesebb Arduino rendszer az oktatás számára, beleértve a vezeték nélküli kommunikációt (Bluetooth) és az integrált IMU-t (Inertial Measurement Unit). Ezek programozhatóak, képesek beolvasni a bemeneteket (például egy érzékelő fényét), és képesek kimenetek vezérlésére (például egy motor aktiválására).
 • 6 Arduino Education alaplap: Az Arduino 101 és az Uno táblákhoz csatlakozó kiegészítő táblák funkcionalitásuk bővítéséhez. Az Education shield egy egyedi készítésű alaplap, amelyet az Arduino Education tervez, kifejezetten oktatási célokra szabva, hogy gyors és egyszerű tanulást végezhessen a projektek során.
 • Több mint 10 mini laptábla: Az áramkörök könnyebb felépítése. Ezek vagy az Education shield tetejére rögzíthetők, vagy külön használhatók más alkatrészek csatlakoztatására.
 • Elektronikus komponensek halmaza: Interaktív elektronikus áramkörök létrehozására használják az ellenállásokat, potenciométereket, LED-eket, nyomógombokat, kondenzátorokat és diódákat.
 • Plug and play modulok halmaza: Érzékelők és hajtóművek az összes szükséges komponenssel ellátva, így közvetlenül csatlakoztathatók az alaplaphoz. A modulok tartalmazzák a joystick, a fény és a dőlésérzékelőket, valamint az infravörös érzékelőket.
 • Érzékelők és hajtóművek halmaza: Az érzékelők közé tartozik a fény, a kopogás, az érintés / kapacitív és az infravörös. A hajtóművek standard és folyamatos szervomotorokat tartalmaznak.
 • Elemek halmaza: Tartalmaz 9V és 1,5V elemeket, valamint 4 és 8 nyílású elemtartót.
 • Média és tárolás: Az Education shield SD kártyaolvasóval és audio csatlakozóval rendelkezik.
 • Kábelkészlet: Az összes szükséges kábelt, például az USB-kábeleket, az áthidaló vezetékeket, a modulkábeleket, az akkumulátor kapcsolat, az aligátor-kábeleket és az egyvezetékes vezetékeket tartalmazza.
 • MDF alkatrészek: A lézerrel vágott MDF alkatrészek 10 különböző projekthez használhatók.
 • Tárolási és válogató dobozok: Az elektronikus alkatrészeket a dobozokba rendezheti funkcióik és méretük alapján. Miután az MDF alkatrészeket eltávolították a keretekről, tárolhatók a visszazárható tárolózsákokban.

Platform

Online Platform

Minden CTC 101 csomag vásárlás magában foglalja a felhasználói hozzáférést az online platformhoz. Legfeljebb három pedagógus férhet hozzá, és ezután a hozzáadható 30 diák hozzáférése. Az online platform egy személyre szabott tanulási rendszeren (LMS) működik, amely segít a diákoknak a programozás, az elektronika és a teljesen működőképes, interaktív projektek megalkotásában az oktatók irányítása alatt. Jelenleg angol, spanyol és olasz nyelven érhető el, de a közeljövőben magyar nyelvű oktatási anyag is elérhető lesz.

A tartalom- és osztálydinamika kifejezetten a diákok problémamegoldó és csapatmunka-készségeinek fejlesztésére szolgál, együttműködési környezetben.

Tanterv vázlat

 • Modul: Programozás és alapkódolás.
 • Modul: Bemutatja az Arduino táblákat és a digitális jeleket.
 • Modul: Bemutatja az analóg jeleket és a soros kommunikációt.
 • Modul: Bemutatja a robotikát, az energiaellátó rendszereket és a motorokat.
 • Modul: Bemutatja a vezeték nélküli kommunikációt (Bluetooth) és a szenzorokat.
 • Referenciaszakasz: Extra anyag és gyakorlatok hibaelhárításhoz és további tanuláshoz.
 • Oktatói szekció: Önállóan szervezett online képzés, anyagok az előkészítéshez, tanári útmutatók és egyéb segédletek.

A kurzus végére a diákoknak lehetőségük nyílik saját projektek létrehozására és megosztására az Arduino oktatási közösséggel.

A CTC 101 program időtartama rugalmas, és a tanórák számától függően minden héten (két-három órát) ajánlunk hetente. A fő tartalom (tanulási fázis) akár 10 hetet is igénybe vehet, míg a teljes program (projektek) akár 20 hétig is eltarthat.

Képzés és Támogatás

CTC 101 Prémium Képzés és Támogatás

Az Arduino Educationi csapat célja, hogy támogatást nyújtson annak érdekében, hogy segítse a pedagógusokat a CTC tartalmának tanítása során a potenciális kihívások megoldására. Azt is tanácsoljuk az oktatóknak, hogy miként segíthetjük a diákokat az előző programokból nyert tudásból származó új projektek fejlesztésén keresztül.

CTC 101 Prémium Képzés és Támogatás tartalma:

 • Dedikált kommunikáció az Arduino Education csapatával a kezdetektől: eszközkészlet vásárlási tanácsadás, online platform hozzáférés, diák beiratkozás, és további kérdések a CTC 101 telepítésével az osztályteremben.
 • Az online platformon található tartalmak és eszközök segítségével élő online szeminárium.
 • Hozzáférés egy moderált fórumhoz, ahol a pedagógusok megosztják egymással a CTC 101 programból származó ismereteket és tapasztalatokat más oktatókkal.
 • Oktatói képzési tanúsítvány.

Az Arduino Education termékek oktatóképzését a közeljövőben Magyarországon is elérhetővé tesszük. További információkért érdeklődjön az arduino@hdidakt.hu email címen.

GYIK

K: Melyik CTC 101 modul ajánlott számomra?
V: Ha ez az első alkalom, hogy egy iskola vagy oktató vásárol CTC 101-et, javasoljuk a teljes csomag kiválasztását.

K: Szükséges még ezen a csomagon kívül más eszközöket is vásárolni, hogy használni tudjam?
V: Nem, a pedagógusokat ugyanazokkal az anyagokkal fogják képezni, amit a későbbiekben használnak majd. Minden CTC 101 eszköztár tartalmazza az oktatók képzéséhez szükséges összes anyagot.

K: Mi a minimum követelmény egy osztályteremben?
V: Szükséges hozzá számítógép internet kapcsolattal (1 számítógéphez legfeljebb 3 diák javasolt), a letölthető szoftverre, táblára, valamint néhány háztartási eszközre (pl.: olló, vonalzó, ceruza)

K: Mit jelent az online hozzáférést?
V: A felhasználók egy évig hozzáférést kapnak az online platformhoz. Legfeljebb 3 oktató és 30 diák kap hozzáférést olyan fiókokon keresztül, amelyek csak egyszer aktiválhatók. Minden modulnak saját kódja van, amely hozzáférést biztosít annak konkrét tartalmához, valamint az összes korábbi tartalomhoz, ahol a felhasználó korábban regisztrált.

K: Mennyi ideig használható a CTC 101? Hányszor tudom újra felhasználni?
V: A CTC 101 különböző moduljaiban található alkatrészek átlagos élettartama körülbelül 2 év, ezen belül számtalanszor újrahasználható.

K: Mikortól kezdődik az egy éves online hozzáférés?
V: Az egyes modulok egyéves hozzáférése akkor kezdődik, amikor először aktiválja az adott kódot (adja meg a termékkulcsot). Az időszakot nem lehet leállítani és később folytatni.

K: Kapnak az oktatók és a diákok bizonyítványt a CTC program elvégzését követően?
V: A program befejezéséről szóló bizonyítvány a diákok és az oktatók számára letölthető a platformon keresztül.

K: Hány tanórát tartalmaz a készlet?
V: Minden CTC 101 csomag 5 modult és az ehhez tartozó 5 leckét tartalmazza, ami összesen 25 tanóra anyagát teszi ki.

K: Milyen nyelveken érhető el?
V: A CTC 101 angol, spanyol és olasz nyelven érhető el, azonban magyar nyelven is elérhetővé tesszük a közeljövőben.