Arduino CTC GO!

Arduino CTC GO!

Arduino - CTC GO!A CTC Go! Egy több modulból álló oktatói program, amely különböző STEAM (tudomány, technológia, mérnöki tanulmányok, művészetek és matematika) tantárgyak oktatásához használható. Ezek a modulok a pedagógusok számára teljes tantárgyakon átívelő tantervi programot biztosítanak, ahol a diákok megtanulhatják, hogyan használják a technológiát eszközként, mielőtt a megszerzett tudást az egyes tantárgyakban és témakörökben alkalmaznák.

A program 14-17 évesek számára került kidolgozásra és egy alapozó modullal kezdődik. Ez a modul 8 tanórai elmélettel rendelkezik és 8 egyszerűen összeállítható gyakorlati projekt megvalósítását teszi lehetővé. A program tartalma online felületen keresztül érhető el és tanári felkészítést és egyéb támogatást nyújtunk a sikeres alkalmazásához.

Áttekintés

Mit tartalmaznak a modulok?

 • TOOLBOX
  Az összes anyag több irányított kísérletet és projektet építhet modulonként akár egy 24 fős osztály számára.
 • ONLINE PLATFORM
  Hozzáférés az Arduino Oktatási Tanulási Menedzsment Rendszeréhez, instrukciók lépésről lépésre 24 diák és 3 tanár számára.
 • PREMIUM TRAINING AND SUPPORT
  Online webinárium, oktatási videók, amely segítséget nyújt a tanárok számára megkönnyítve ezzel az oktatást. 

Továbbá a közeljövőben elérhetővé tesszük magyar nyelvű oktatóképzéseinket is.

Platform

Online Platform

Minden CTC GO! modul-vásárlás magában foglalja a felhasználói hozzáférést az online platformhoz. Legfeljebb három pedagógus férhet hozzá, és ezután a hozzáadható 24 diák hozzáférése.

Az online platform egy személyre szabott tanulási rendszeren (LMS) működik, amely segít a diákoknak a programozás, az elektronika és a teljesen működőképes, interaktív projektek megalkotásában az oktatók irányítása alatt. Jelenleg angol nyelven érhető el, de a közeljövőben magyar nyelvű oktatási anyag is elérhető lesz.

A tartalom- és osztálydinamika kifejezetten a diákok problémamegoldó és csapatmunka-készségeinek fejlesztésére szolgál, együttműködési környezetben.

Tanterv vázlat

 • 1. Gyakorlati lecke: Vágjunk bele!
 • 2. Gyakorlati lecke: Az elektronika világa
 • 3. Gyakorlati lecke: Kezdjünk programozni!
 • 4. Gyakorlati lecke: Digitális be és kimenetek 
 • 3 Projekt-tanóra: Irányított projektek a már megszerzett tudás alapján
 • 5. Gyakorlati lecke: Üzenetek megjelenítése a számítógépen
 • 6. Gyakorlati lecke: Adatok küldése az eszközökre
 • 7. Gyakorlati lecke: Analóg bemenetek
 • 8. Gyakorlati lecke: Analóg kimenetek
 • 3 Projekt-tanóra: Irányított projektek a már megszerzett tudás alapján
 • 6 Kísérleti-tanóra: A diákok képesek saját projektek megépítésére. A kurzus végére a diákoknak lehetőségük nyílik saját projektek létrehozására és megosztására az Arduino oktatási közösséggel.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti vázlat egy javaslat, tetszőleges sorrendben és időtávban lehet haladni a CTC GO! csomaggal.

Képzés és Támogatás

CTC GO! Prémium Képzés és Támogatás

Az Arduino Educationi csapat célja, hogy támogatást nyújtson annak érdekében, hogy segítse a pedagógusokat a CTC tartalmának tanítása során a potenciális kihívások megoldására. Azt is tanácsoljuk az oktatóknak, hogy miként segíthetjük a diákokat az előző programokból nyert tudásból származó új projektek fejlesztésén keresztül.

Az Arduino Education termékek oktatóképzését a közeljövőben magyarországon is elérhetővé tesszük. További információkért érdeklődjön az arduino@hdidakt.hu email címen.

A doboz tartalma

Arduino - CTC GO! - Core Module Toolbox tartalmaCTC GO! – Core Module Toolbox tartalma:

 • 8 Arduino UNO WiFi Rev2 alaplap: Ezek gyakorlatilag egy továbbfejlesztett Arduino Uno Rev3. Ezek programozhatóak, képesek beolvasni a bemeneti jeleket (például egy érzékelő fényét), és képesek kimenetek vezérlésére (például egy motor aktiválására).
 • 8 Arduino Education shields: Az Arduino UNO WiFi Rev2-hez és több Arduino-kártyához csatlakozó kiegészítő alaplapok a funkcionalitásuk bővítéséhez. Az Education shield egy egyedi készítésű eszköz, amelyet az Arduino Education tervez, kifejezetten oktatási célokra szabva, hogy gyors és egyszerű tanulást végezhessen a projektek során.
 • Két különböző méretű laptábla minden eszközhöz: Az áramkörök könnyebb felépítése. Ezek vagy az Education shield tetejére rögzíthetők, vagy külön használhatók más alkatrészek csatlakoztatására.
 • Elektronikus alkatrészek halmaza: Interaktív elektronikus áramkörök létrehozására szolgál, beleértve az ellenállásokat, LED-eket, nyomógombokat és piezókat.
 • Érzékelők halmaza: Beleértve a potenciométereket, a fény- és ultrahangos érzékelőket.
 • Elemek halmaza: Nyolc 9V-os elem és két elemcsatlakozó.
 • Média és tárolás: Az Education shield SD kártyaolvasóval és audio csatlakozóval rendelkezik.
 • Kábelkészlet: Minden szükséges áthidaló vezetéket és USB-kábelt tartalmaz.
 • Összeszerelési darabok: Az összes moduláris építőelem, 8 különböző projekt építéséhez szükséges alkatrészek.
 • Diákcsoportok dobozai: Minden tanulócsoportnak van egy komponens doboza, amely minden szükséges elemet tartalmaz a kísérleti órák elvégzésére.
 • Kiegészítő komponensek: A csomagban van még két doboz kiegészítő alkatrészekkel, amelyeket már tartalmaz a csomag, azonban ezek az elemek, felhasználhatóak, olyan esetekben, ha egyes alkatrészek eltűnnek, elhasználódnak.

GYIK

K: Melyik CTC GO! modul ajánlott számomra?
V: Ha ez az első alkalom, hogy egy szervezet, iskola vagy oktató CTC GO!-t vásárol, a CTC GO! Core modul az első csomag, amellyel ajánlott kezdeni. Ha egy iskola már átment az első modulon, a következő modulok kombinálhatók úgy, ahogyan jobban illeszkednek az iskola tantervéhez.

K: Szükséges még ezen a csomagon kívül más eszközöket is vásárolni, hogy használni tudjam?
V: Nem, a pedagógusokat ugyanazokkal az anyagokkal fogják képezni, amit a későbbiekben használnak majd. Minden CTC GO! modul eszköztár tartalmazza az oktatók képzéséhez szükséges összes anyagot.

K: Mi a minimum követelmény egy osztályteremben?
V: Szükséges hozzá számítógép internet kapcsolattal (1 számítógéphez legfeljebb 3 diák javasolt), a letölthető szoftverre, táblára, valamint néhány háztartási eszközre (pl.: olló, vonalzó, ceruza)

K: Mit jelent az online hozzáférést?
V: A felhasználók egy évig hozzáférést kapnak az online platformhoz. Legfeljebb 3 oktató és 24 diák kap hozzáférést olyan fiókokon keresztül, amelyek csak egyszer aktiválhatók. Minden modulnak saját kódja van, amely hozzáférést biztosít annak konkrét tartalmához, valamint az összes korábbi tartalomhoz, ahol a felhasználó korábban regisztrált.

K: Mennyi ideig használható a CTC GO!? Hányszor tudom újra felhasználni?
V: A CTC GO! különböző moduljaiban található alkatrészek átlagos élettartama körülbelül 2 év, ezen belül számtalanszor újrahasználható.

K: Mikortól kezdődik az egy éves online hozzáférés?
V: Az egyes modulok egyéves hozzáférése akkor kezdődik, amikor először aktiválja az adott kódot (adja meg a termékkulcsot). Az időszakot nem lehet leállítani és később folytatni.

K: Hány tanórát tartalmaz a készlet?
V: Minden CTC GO! modul 8 gyakorlati leckéből, 6 projektből és 6 kísérletből áll, amelyek összesen körülbelül 20 tanóra időtartamot jelent.

K: Milyen nyelveken érhető el?
V: A CTC GO! angol nyelven érhető el, azonban magyar nyelven is elérhetővé tesszük a közeljövőben.