LEGO® MINDSTORMS® Education EV3

LEGO® MINDSTORMS® Education EV3

A LEGO® Education  olyan, tanulást segítő megoldásokat fejleszt, melyek betekintést nyújtanak tudomány és technológia rövid történetébe, miközben a tanulás folyamatát egy élménnyé teszik. A termékeinket úgy terveztük, hogy a kísérletekben résztvevő diákok aktív közreműködésüknek köszönhetően első kézből, saját bőrükön szerzett tapasztalatokkal fejlesszék a szerkezetekkel, azok működésével valamint a programozási technikákkal kapcsolatos ismereteiket.

Az önálló felfedezés izgalma

A LEGO® Education megoldásai olyan gyakorlati tanulási technikákon alapulnak, melyek segítik a gyerekeket, hogy elsajátítsák a dinamikus tanulás képességét. Ahelyett, hogy egyszerű memorizálásra bátorítana, a diákokat olyan kihívás elé állítja, melyek arra késztetik őket, hogy használják a képzeletüket, javítsák a probléma-megoldó készségüket, valamint a másokkal való együttműködésre is késztet. A diákok átélhetik az önálló felfedezés izgalmát, valamit olyan létfontosságú készségekre tehetnek szert, mely jövőbeli sikerük záloga lehet.

LEGO Education Mindstorms EV3

Robotok forradalma

1998-ban a LEGO® Csoport forradalmasította a népszerű oktató robotok világát egy úttörő elgondoláson alapuló termékkel a LEGO® MINDSTORMS® Education EV3-al. Az elképzelés lényege az RCX volt, az intelligens LEGO® Tégla, mely lehetővé tette a használóknak, hogy ne csak építsék, hanem programozzák és mozgassák is a robotokat.

A kezdetek óta a LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 iskolai verziója, mely a LEGO® MINDSTORMS® Education család része, már több ezer diáknak segített megérteni a tudomány, a technológia, a mérnöki fogalmak valamint a matematika rejtelmeit. Az eredeti LEGO® élmény és az ösztönzően ható ROBOLAB programozás találkozása új fejezetet nyit a tradicionális oktatás történetében.

Ma több mint 25000 intézmény használja a LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 iskolai csomagját világszerte az általános iskoláktól az egyetemekig bezárólag.

LEGO Education Mindstorms EV3

EV3 szoftver minimális rendszerkövetelménye

Minimális követelmények:

 • Silverlight 5.0 vagy újabb
 • Microsoft Dot Net 4.0 vagy újabb

Operációs rendszer igény:

 • Windows: Windows XP, Vista, Windows 7, vagy Windows 8 (+Win RT) (32/64 bit) a legutolsó frissítőcsomagokkal
 • Macintosh: Mac 10.6, 10.7, and 10.8 a legutolsó javítócsomagokkal

Gépigény:

 • 2 GB of RAM vagy több
 • 1 GHz processor vagy gyorsabb
 • Legkisebb ajánlott képfelbontás: 1024*600

LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 tabletteken nem használható vagy olyan számítógépeken, amelyek nem tesznek eleget a fenti minimális követelményeknek.

BLUETOOT 4.0

EV3 robot bluetooth -al (bluetooth 4.1) való kapcsolódásához ide kattintva magyarázatot és képeket találnak…

Mit csináljunk ha nem sikerült a tégla frissítése

Firmware probléma megoldása
 1. Csatlakoztassa az EV3 téglát a számítógéphez az USB kábelen keresztül
 2. Nyomja le egyszerre a VISSZA (bal felső gomb), KÖZÉPSŐ és a JOBBRA gombokat és tartsa lenyomva
 3. Miután újraindul a tégla engedje el a VISSZA gombot
 4. Amikor megjelenik a képernyőn az ’’Updating” felirat engedje el a másik két gombot és kattintson a letöltés ikonra a számítógépen ( Tools à Firmware update àDownload).
 5. Miután letölti a Firmware-t és telepíti a tégla újraindul.
 6. Újra használható a tégla ?

Mindstorms EV3 szimuláció
Virtual Robotics Toolkit

BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT KATTINTSON IDE…