LEGO Education Innovációs Stúdió a Nyíregyházi Egyetemen

Back to Híreink
LEGO Education Innovációs Stúdió a Nyíregyházi Egyetemen

LEGO Education Innovációs Stúdió a Nyíregyházi Egyetemen

Átadtuk Közép-Kelet-Európa első LEGO Education Innovation Studio-ját a Nyíregyházi Egyetemen. A játékos tanulás elvén működő tantermet és módszertani központot , amelyet már a megnyitáskor birtokba vettek a tanárok, tanítók és a pedagógusképzésben résztvevő hallgatók és diákok.

„A Nyíregyházi Egyetem innovatív fejlesztéseinek sorába illik be ez a beruházás” – kezdte köszöntőjében Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora. „Fontos célja az intézménynek, hogy a legmodernebb, leghatékonyabb, innovatív oktatási módszerek alkalmazását ismertesse meg a jövő pedagógusaival. A megnyíló LEGO Education Innovation Studio a logika és a játék módszerére építve segíti majd az ismeretek, logikai készségek fejlesztését, szövegértés, matematika és a robotika elsajátítását, a játékpedagógai módszerek és a közös munka élményének megtapasztalását a gyerekeknél. Ezt az élményt, ezt a módszert fogjuk megtanítani a Stúdió segítségével a pedagógia szakokon tanuló hallgatóiknak, pedagógusoknak és a gyerekeknek.

Maciej Findlik, a LEGO Education feltörekvő európai piacokért felelős ügyfélkapcsolati vezetője a megnyitón elmondta: „Mi itt mind azon dolgozunk, hogy jobb oktatást adhassunk a mai gyerekeknek, de azt is tudjuk, hogy ez csak akkor lehetséges, ha olyan úttörő képzési központok jönnek létre, amelyek képesek felkarolni az új ötleteket és gyakorlatokat. Mivel a világunk folyamatosan változik, az oktatási rendszernek is lépést kell tartania a fejlődéssel. A Nyíregyházi Egyetem üttörő szerepet játszik most Magyarországon, mi a LEGO Education részéről pedig büszkék vagyunk arra, hogy a megoldásaink rendelkezésre bocsátásával tovább erősíthetjük a magyar oktatást.”

LEGO Education Innovációs Stúdió a Nyíregyházi Egyetemen

A szalagátvágásra Nyíregyháza, 2018. október 17.-én került sor.  (képen ballról) Maciej Findlik, a LEGO Education Feltörekvő Európai Piacokért felelős vezetője, Vassné Figula Erika Egyetemi rektor, Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke

LEGO Education Innovációs Stúdió a Nyíregyházi Egyetemen

Back to Híreink