Mindstorms NXT

LEGO Education Mindstorms NXTLEGO® Mindstorms® NXT
a robotika oktatásában

A LEGO® MINDSTORMS® Education NXT a LEGO® cég most elérhető legújabb fejlesztés a robottechnikát oktató csomagok között. Az NXT-t kifejezetten olyan tanárok, oktatók részére alakították ki, akik csoportos foglalkozásokon, laboratóriumi órákon oktatják a robottechnikát.

LEGO Education Mindstorms NXTÉpítő szettek
Két építő szett tartozik ehhez a robottechnológiát bemutató csomaghoz:

  • NXT Bázis szett (9797)
  • NXT Erőforrás szett (9648)

Az Bázis szett segítségével a diákok a valós világból vett példák alapján építhetik fel robotmodelljeiket és a számítógépen keresztül programozhatják azt. A csomag tartalmaz egy intelligens NXT téglát, érzékelőket, interaktív szervo motorokat, egy újratölthető akkumulátort, szerelési útmutatókat stb.

Az Erőforrás szett ideális kiegészítője lehet a Bázis szettnek. Számos fontos építőelemet tartalmaz pl. gerendaszerű elemek, tengelyek, konnektorok, daruhorog stb., amelyekkel modellek még szélesebb skálája építhető.

softwareEasy to Use Software
Könnyen használható szoftver
A vezető ipari LabView™ szoftver alapján kifejlesztett  MINDSTORMS® Education szoftver egy felhasználóbarát, ikon alapú program, amely könnyed és jól érthető programozási lehetőséget nyújt a felhasználónak. Az egyszerű használat, ugyanakkor a szoftverben rejlő lehetőségek alkalmassá teszik ezt a programot arra, hogy a kisiskolásoktól egészen az egyetemi szinten tanuló diákokig bármely korosztály használhassa ezt a szoftvert.

A program fejlesztője a Carnegie Mellon University’s Robotics Academy fejlesztői oly módon alakították ki ezt a szoftvert, hogy az a diákokat lépésről lépésre vezesse be a robottechnológia és a mérnöki munka világába a LEGO MINDSTORMS® elemek és szoftverek segítségével.

A korábbi MINDSTORMS® ROBOTC (2000081) szoftverhez képest ez az új fejlesztése egy alternatív szöveg alapú programnyelvvel dolgozik. Fejlesztője a Carnegie Mellon Robotics Academy. A ROBOTC oly módon lett kialakítva, hogy mind az NXT, mind pedig az RCX  rendszerek programozására alkalmas legyen.

Tananyag szettek
E szettekkel és szoftverrel a következő segédeszközöket bocsátjuk az oktatók és a diákok rendelkezésére: 2 db CD ROM, melyen egy átfogó tantervi anyag található, a tanárok számára írt különféle segédanyagokkal, megjegyzésekkel, az anyagrészek bemutatásához szükséges különféle kiegészítőkkel, videóklipekkel és a diákok számátra előre elkészített munkalapokkal.

3

2

1

The Most Downloaded Labs of 2012
Thanks for downloading over 8,800 labs this year. Here are the top 5.

MINDSTORMS Education

Robotok forradalma

1998-ban a LEGO Csoport forradalmasította a népszerű oktató robotok világát egy úttörő elgondoláson alapuló termékkel a LEGO MINDSTORMS-szal. Az elképzelés lényege az RCX volt, az intelligens LEGO Tégla, mely lehetővé tette a használóknak, hogy ne csak építsék, hanem programozzák és mozgassák is a robotokat.

A kezdetek óta a LEGO MINDSTORMS iskolai verziója, mely a LEGO MINDSTORMS család része, már több ezer diáknak segített megérteni a tudomány, a technológia, a mérnöki fogalmak valamint a matematika rejtelmeit. Az eredeti LEGO élmény és az ösztönzően ható ROBOLAB programozás találkozása új fejezetet nyit a tradicionális oktatás történetében.

Ma több mint 25000 intézmény használja a LEGO MINDSTORMS iskolai csomagját világszerte az általános iskoláktól az egyetemekig bezárólag.