ROBOTVERSENY AZ AMTS AUTÓ SHOW-N!

Back to Híreink

ROBOTVERSENY AZ AMTS AUTÓ SHOW-N!

2018. március 23-25. Budapest Hungexpo „G” pavilon

AMTS ROBOTICS

Hazánk legnagyobb szezonnyitó autós rendezvénye kivételes, egyben hasznos szórakozást kínál bármely korosztály részére.

A show programja szakmai szemmel is érdekes látnivalókat tartogat, mint például a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítást is. Az elmúlt száztíz évben Magyarország sok nagy alkotót adott a világ autóiparának és még ma is alig van olyan ország, ahol e téren ne dolgoznának magyarok vezető beosztásokban.

További információ…


A porgamot szervező Autós Nagykoalíció (ANK) és az AMTS Autó Show szervezői szeretnék, ha ezen nagy alkotók sora tovább bővülne a jövőben. Ezért is adnak idén lehetőséget az ifjú robotépítőknek, hogy a kiállítás keretei között mutassák be alkotásaikat és méretessék meg magukat, egy újfajta robotversenyen, az AMTS Robotics keretében. Hazánk ifjai egyébként nem ismeretlenek a “sportág” nemzetközii porondján sem: tavaly például a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.

Az AMTS Robotics verseny célja, hogy az informatika, programozás, reáltudományok iránt fokozottan érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítson tudásuk, kreativitásuk összemérésére. Az idei évben először két robotverseny is lesz a kiállítás ideje alatt, melynek lebonyolítását az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai kara vállalta el.

Az egyik megmérettetés egy hagyományos robotszumó verseny, a másik pedig egy teljesen újfajta, katapult verseny lesz, ahol 3 fős csapatok indulhatnak maximum 18 éves korig. A versenyre, iskolatípustól függetlenül, bármely 5-12. iskolai évfolyam tanulói nevezhetnek 2-3 fős csapattal.

A verseny során nem csak a pályán nyújtott teljesítményt értékeljük, hanem a robotdesign-t is. A robot felépítését valamint magát a leprogramozott szoftvert is.

Back to Híreink