ClassVR

Bemutatkozik az oktatási céllal készült VR szemüvegek legmodernebb változata a ClassVR szemüvegek!

Továbbfejlesztett 2K HD kijelző, nagy teljesítményű Qualcomm processzor, kifejezetten AR (Kiterjesztett Valóság) és VR (Virtuális Valóság) eszközökhöz, 100 fokos látómező, továbbfejlesztett optika, előlapi kamera.

Az összes ClassVR töltési és tárolási lehetőségét úgy tervezték, hogy hordozható legyen, így a tanárok és a diákok könnyedén és biztonságosan hazavihetik a szemüvegeket ezzel megkönnyítve a hibrid vagy a teljesen online oktatást is.

Az összes készletet kemény tokban tártható, amely nem csak a tárolás során védi az eszközöket, hanem egy fali csatlakozón keresztül tölti is a szemüvegeket.

 

Egyedülálló kézi vezérlő

Minden ClassVR csomag tartalmaz vezetékes kézi vezérlőt is. Mivel használat közben kizárólag a ClassVR fejhallgatóról működik, egyszerű használatot biztosít a három gomb, valamint egy központi joystick vezérlő a diákok számára miközben lehetővé teszi számukra, hogy felfedezhessék a virtuális környezetet.

 

Készítse el és tervezze meg óráit

Válasszon a források közül, vagy töltse fel a sajátját

A ClassVR portálon keresztül számos, tantervekhez igazodó oktatási anyagot találhat. Keressen tárgy, téma vagy akár kulcsszó szerint, és találjon kész gyűjteményeket vagy egyedi forrásokat saját lecke felépítéséhez. Néhány kattintással akár saját VR-tartalmait is feltöltheti és tárolhatja, például 360 fokos képeket és videókat.

VR Tartalmak

Jelenleg több mint 500 előre elkészített anyag áll rendelkezésre, amelyek azonnal elérhetők, és számos témakört, mint például természettudományok, műszaki tartalmak, technológiák, valamint művészet témaköröket fednek le, ezen felül a tanárok saját forrásaikat (például 360 fokos fényképeket és videókat) adhatnak hozzá.

AR Tartalmak

A kiterjesztett valóság életre kelti az oktatási tartalmat, lehetővé téve a diákok számára, hogy izgalmas 3D-s modelleket tekintsenek meg és lépjenek interakcióba velük. A ClassVR szemüvegek előlapi kamerát és saját fejlesztésű ARC (Augmented Reality Classroom) alkalmazást tartalmaznak, így a tanulók testközelből megismerhetik a tartalmakat, például egy dobogó szívet, egy autó motorját vagy egy bolygót.

 

Töltse fel saját VR-tartalmait

Míg a ClassVR több száz nagyszerű tananyaghoz biztosít hozzáférést, a saját tartalom létrehozása, feltöltése és használata maximális rugalmasságot biztosít a tanítás során. Hozzon létre és töltse fel saját VR-tartalmát, beleértve a 360 fokos fotókat és videókat, és építse be őket saját egyéni „lejátszási lista” leckéjébe.

 

Egyszerű használat mindenki számára

A ClassVR-t úgy tervezték meg, hogy izgalmas, lebilincselő, mégis egyszerűen használható felületet biztosítson, amely lehetővé teszi a diákok és a tanárok számára, hogy gyorsan és egyszerűen, minimális előkészülettel hozzáférjenek az oktatási tartalmakhoz és alkalmazásokhoz.

A ClassVR interfész szíve a „holofedélzet”. Ez a virtuális „szoba” központi helyet biztosít a diákoknak kalandjaik megkezdéséhez. A holofedélzet túloldalán ikonok jelennek meg, amelyek oktatási tevékenységeket, helyszíneket ábrázolnak. Az itt megjelenő teret a tanárok testreszabhatják egy-egy adott témakörre vagy tananyagra.

A VR szemüvegek használata egy osztályteremben nem mindig olyan egyszerű, mint kellene. Ezen segít a ClassVR tanári vezérlő portálja, ami segít abban, hogy akár egyszerre egy kattintással lássa az egész osztály a kívánt tartalmakat, ezzel is megkönnyítve az óra menetét és a gördülékeny, élményekben gazdag használatot.

A ClassVR egy nyílt platform, amely támogatja a virtuális és kibővített tantervi tartalmakat, valamint lehetővé teszi a diákok és a tanárok számára, hogy saját tartalmakat hozzanak létre, töltsenek fel és osszanak meg. A ClassVR portál hozzáférést biztosít tananyagokhoz, VR- és AR-tartalomhoz, valamint letölthető óratervekhez, útmutatókhoz és munkalapokhoz.

 

Első lépések, könnyedén

A ClassVR Portál tartalmaz egy beépített CPD Online Training felületet, ami kvázi egy e-learning felület, ahol gyorsan és egyszerűen videóanyagokon keresztül sajátíthatjuk el a ClassVR Portál és a szemüvegek működését, használatát.  

 

Technikai specifikáció

 • Qualcomm Snapdragon XR1 nyolc magos Processzor
 • Kombinált Fresnel / aszférikus 100 fokos lencse
 • 3 irányban állítható fejrögzítés kettős hátsó pánttal
 • 5” 2560 x 1440 Fast High Resolution Kijelző
 • 4 óra akkumulátor idő
 • USB-C Töltés / kontroller bemenet
 • 4,000 mAh Polymer Lithium-Ion akkumulátor
 • 13MP Auto-Focus előlapi kamera
 • 3GB DDR RAM & 32GB vagy 64GB tárhely
 • 2 db beépített hangszóró

Támogatott fájlformátumok

 • JPEG
 • PNG
 • MP4
 • GLTF (.glb formátum)
 • STL