LEGO EDUCATION módszertani felkészítése az Eszterházy Károly Főiskolán

Back to Híreink

LEGO EDUCATION módszertani felkészítése az Eszterházy Károly Főiskolán

Eszterházy Károly FőiskolánAz Eszterházy Károly Főiskola IKT kutatócsoportja célul tűzte ki a LEGO taneszközök pedagógiai értékének feltárását. Ennek jegyében kötött együttműködési megállapodást intézményünk a LEGO EDUCATION Magyarországi képviseletével a H-Didakt céggel.

A kapcsolatépítés első eseményeként Kopasz Anikó ügyvezető igazgató tartott módszertani felkészítést 12 általános iskola képviselői és tanítói számára. A LEGO EDUCATION a programon részt vevő intézményeket ingyenesen felszerelte az első és második osztály matematika oktatását támogató LEGO More To Maths csomagokkal. A Médiainformatika Intézet által koordinált módszertani felkészítő nap összehozta azokat az iskolákat, amelyek már tapasztalatokkal rendelkeznek a LEGO termékekkel történő oktatásban, a programra nyitott újonnan csatlakozó iskolákat és gyakorló általános iskolákat az ország minden területéről.

LEGO EDUCATION módszertani felkészítése a Főiskolán
LEGO EDUCATION módszertani felkészítése a Főiskolán

LEGO EDUCATION módszertani felkészítése a FőiskolánAz eseményt megnyitó Dr. Kis-Tóth Lajos hangsúlyozta, meg kell találni azokat a módszereket, amelyek alkalmazásával elérhető, hogy a gyerekek újra szeressék a matematikát, ötvözve a játékot és az őket körülvevő digitális környezetet.

 

A hírt és a képeket küldte: Lengyelné dr. Molnár Tünde, tanszékvezető főiskolai docens, Humáninformatika Tanszék

Forrás: Eszterházy Károly Főiskola

Back to Híreink