Miskolci FLL verseny

Back to Híreink
FLL Miskolc 2019

Miskolci FLL verseny

Sikeresen lezajlott az FLL Miskolci regionális fordulója 2019. január 12.-én.

A miskolci regionális bajnokságon 110 diák négy kategóriában mérkőzött meg. A csapatmunka, kutatómunka, robotdesign mellett a leghangsúlyosabb a robotfutam. Egy szabványos FLL terepasztalon mintegy 250 manővert hajtott végre programozott robotjaival a tíz csapat. Valós problémákra kerestek megoldásokat a világűrben úgy, hogy előre meghatározott feladatok megoldásával, mindezt mérnöki pontossággal pusztán két és fél perc alatt. A feladatokkal összesen 400 pontot gyűjthettek a fiatalok. Aki mind a négy kategóriában remekelt, az lett az abszolút győztes.

Gratulálunk a szervezőknek és a csapatoknak!

A zsűri kiemelte: A sportszerűség, a jókedv és a lelkesedés is nyomott a latba, amikor a zsűrinek értékelni kellett a First® Lego® League robotépítő versenyen.

Az összesítésben első helyen a Lev3lUp, a Roboschool csapata, a második helyen a Kandó, a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziuma csapata, a harmadik helyen a Navigátor, az Észak-Magyarországi Infoklaszter csapata végzett, amely egyben a zsűri különdíját is elnyerte. Csapatmunka kategóriagyőztesként kiemelkedően szerepelt az edelényi Atomrobotok csapata.
Miskolci versenyzők mellett nyíregyházi, kisvárdai, borsodnádasdi és edelényi diákok is indultak a versenyben.
Az összesítésben nyertes csapat részt vehet a közép-kelet-európai döntőn februárban a Miskolci Egyetemen. Ott 15 magyar és lengyel régiónyertes ifjúsági csoport kap lehetőséget a bizonyításra.

A Szent Miklós Görögkatolikus Iskola Atomrobotok csapata FIRST LEGO LEAGUE Miskolci régionális fordulóján I. Helyezést ért el Teamwork kategóriában. A csapat több hónapos felkészülésében megmutatkozott a világűr csodás világa hiszen a kutatómunkában energiaternelő lapokkal ellátott futópadokat gondoltak ki, melyet az asztronauták használhatnak egy faj felfedezése után hogy ne a team és az űrhajó energiáját használják fel.

Back to Híreink