Nagy siker a Nemzetközi FLL versenyen Debrecenben

Back to Híreink

Nagy siker a Nemzetközi FLL versenyen Debrecenben

Nagy sikerrel zajlott a Nemzetközi FLL verseny Debrecenben 2017. február 6-7.-én.
Az alábbi eredmények születtek kategóriánként:

AWARDS

Teamwor

2. Tech No Logic & IT-PRO-BESST
1. Fire Breathing Rubber Duckies

Best Research Presentation

3. HobbyRobot
2. TalentumSAP
1. RocketRobos

Best Robot Design

3. IT-PRO-BESST & TövisCsapat
2. αβγ-SAP
1. TalentumSAP

JUDGE AWARD

                 Tech No Logic  

LEGO Creativity Award

                Talentum SAP

NI Award

                Hradečtí baráčníci

Robot Game

3. TalentumSAP
2. αβγ-SAP
1. IT-PRO-BESST

Best teams by coutries – qualify for the Central European Final, Germany

  • – International Schools: RocketRobos
  • – Slovakia: IT-PRO-BESST
  • – Czech Republic: Team CO3
  • – Poland: GG1 – ZS Grodzisko Górne
  • – Hungary: αβγ-SAP (Alternatív Közgazdasági Gimnázium Budapest csapata)

Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak!
2nd of all countries:
 TalentumSAP
Best of All Countries, FLL Champion:
IT-PRO-BESST

Digitális írástudást A GYEREKEKNEK!


A National Instruments nagyszabású tudományfesztivált és robotprogramozási versenyt szervez Debrecenben.

A Science No Fiction Tudományfesztivált szervező National Instruments debreceni sajtótájékoztatóján Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a programsorozat nagymértékben szolgálja a város gazdasági, kulturális és társadalmi érdekeit. Debrecen mindent elkövet annak érdekében, hogy a magas hozzáadott értéket képviselő ipar erősödjön a megyeszékhelyen. A város innovációs stratégiájának fontos partnere az NI Hungary Kft., a céggel az együttműködés példaértékű. A február első hétvégéjén megrendezésre kerülő rendezvény pedig ellensúlyozza az utóbbi évek kedvezőtlen tendenciáját és fokozza az érdeklődést a természettudományok iránt. „A Kölcsey Központ kapui 2017. február 4-5. között mindazok előtt nyitva állnak, akik szeretnének játékos formában megismerkedni a robotikával, vagy közelebb kerülni a természettudományok lenyűgöző világához” – tette hozzá a kulturális városvezető.

Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője, a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy 2009-ben azért indították útjára az NI Mentor Programot, hogy segítsék a jól képzett munkaerő elérését a régióban. Mára stratégiai kérdéssé vált az ipar 4.0 társadalmának kialakítása, és hogy minél többen képesek legyenek a digitális írástudásra. Magyarországon nagyon sok fiatal használ okoseszközöket, ami a digitális olvasás képessége. Ahhoz, hogy valaki digitálisan írni tudjon, annak viszont tudnia kell programoznia. Az NI Mentor Program lehetővé teszi, hogy már óvodás korban, játékosan elsajátítsák a grafikus programozás képességét. A gyerekek olyan eszközöket ismernek meg és használnak, ahol a lehetőségek kihasználásában csak a fantáziájuk szab határt. „A középiskolások vagy az egyetemisták pedig már az önvezető autók fejlesztésén keresztül a környezetvédelmi eszközök létrehozásáig csillogtatják meg tudásukat” – mutatott rá a szakember.

Tóth Gabriella, az NI Hungary Kft. közösségi kapcsolati referense azt hangsúlyozta, hogy a Science No Fiction Tudományfesztivál elsődleges célja a természettudományok, a műszaki és informatikai területek iránti érdeklődés felkeltése. Ez az esemény a jövőről szól, mert a ma diákjai lesznek a jövő innovátorai.

A Tudományfesztivál keretében 2017. február 5-én a FIRST® LEGO® League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét rendezik meg, amelyen hat ország legsikeresebb középiskolás csapatai mérik össze felkészültségüket és kreativitásukat. Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Oroszország legjobbjai mellett a magyar versenyzőknek is szurkolhatunk. A világversenyre való kijutásért folytatott erőpróbának a nagyközönség is tanúja lehet a Kölcsey Központ nagytermében.

 

Back to Híreink