STEAM tanterem átadása Edelényben

Back to Híreink
STEM Tanterem

STEAM tanterem átadása Edelényben

március 25-30-a között került megrendezésre az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola szervezésében a Földrajzi Hét elnevezésű projekthét.

Az esemény egyik kiemelkedő napja a 28-ai, csütörtöki nap volt, amelyen átadásra került az un. STEM természettudományos terem. A STEM egy angol rövidítés, ami a következő tudás-területeket foglalja magába: science (tudomány), technology (technológia), engineering (mérnöki tudományok), mathematics (matematika).

Ezen tudományágak felfedezésére, jobb megismerésére szolgál a terem, amelyet a csütörtöki naptól hivatalosan is birtokba vettek a tanulók. A teremben olyan eszközök állnak a tanulók rendelkezésére, mint 3D nyomtató, csillagászati teleszkóp, LEGO robotika pálya és tartozékai, LEGO fal, interaktív tábla a hozzá tartozó számítógéppel és természettudományos kísérletekhez alkalmas eszközök. Minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb eszközt, ahhoz, hogy a természettudományos tudományterületeken még több tudásra tegyen szert.

A terem szentelésének szertartását Dr. Orosz Atanáz görög-katolikus megyéspüspök vezette, de a meghívott vendégek között köszönthették Kersánszki Tamás urat, aki az Óbudai Egyetem innovációs igazgatója, Kopasz Anikót a H- Didakt Kft. ügyvezetőjét, dr. Juhász Hajnalka miniszteri biztost, KDNP országgyűlési képviselőjét és külügyi bizottság alelnökét Dr. Bodnár Zsolt urat, a Philament Kft ügyvezetőjét, valamint Dr. Horváth Zitát, a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár asszonyt.

A délelőtt folyamán a meghívott vendégek egy- egy előadás keretében mutatkoztak be, meséltek munkásságukról, illetve bemutatták a STEM világát. Mindeközben Kopasz Anikó az alsó tagozatos tanítóknak tartott egy előadást, melynek témája a LEGO használata a tanórákon címet kapta. Előadásában kiemelt szerepet kapott a tanuló és tanár kapcsolata: fontos, hogy minden gyermekből kihozza a tanár a maximumot, ami így a gyermekre is pozitív hatással van, és a tanárnak/ tanítónak is sikerélménye lesz.

Back to Híreink